Održana edukacija za upravljanje volonterskim aktivnostima
14. studenoga 2023.
Volonterska nagrada “Gordana Jelić” 2023. – Prijavite svoje kandidate!
20. studenoga 2023.

Želite volontirati?

Za sve one koji razmišljaju o volontiranju, a pitaju se kako se uključiti, što ih očekuje, na koji način će volonterske aktivnosti biti organizirane, hoće li se moći snaći u toj ulozi, hoće li biti ispunjena njihova očekivanja, donosimo nekoliko savjeta i informacija: 

Raznovrsne i kvalitetne volonterske aktivnosti, moguće je naći na web stranicama volonterskih centara, lokalnih ili regionalnih. Oni omogućavaju razmjenu informacija između organizatora volontiranja i volontera o ponudi i potražnji volonterskih aktivnosti. Više na stranici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike („Mogućnosti za volontiranje“): https://mrosp.gov.hr/istaknute-teme/obitelj-i-socijalna-politika/socijalna-politika-11977/udruge-humanitarni-rad-i-volonterstvo-12006/volonterstvo-12023/12023  

U Republici Hrvatskoj volontiranje je regulirano Zakonom o volonterstvu kojim se definira što volonterstvo je, a što nije, u kojem su objašnjena načela volontiranja, nadležno i savjetodavno tijelo za provedbu zakona, opisan način sklapanja volonterskog ugovora, navedena prava i obaveze volontera. Tekst Zakona možete preuzeti na linku: https://www.vcst.info/prikljuci-se/obrasci/512-zakon-o-volonterstvu 

Volonterstvo je darivanje vlastitog vremena, truda i znanja drugima, ali je i društveni aktivizam i prilika za stjecanje novih znanja i vještina, rad i druženje s ljudima sličnih interesa. Uključite se! 

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ provodi program Lokalni volonterski centar „Pomozimo zajedno koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *