parallax background

Volonterska nagrada „Gordana Jelić“

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ na godišnjoj razini dodjeljuje nagradu “Gordana Jelić” istaknutim pojedincima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime značajno doprinose poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te u konačnici razvoju humanijeg i solidarnijeg društva.

Kandidate za nagradu "Gordana Jelić" nominiraju druge osobe, fizičke i pravne (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na način da podnesu prijavu s prijedlozima kandidata ili kandidatkinja.


Nagrada nosi ime “Gordana Jelić” u čast preminule profesorice psihologije i pedagogije iz Širokog Brijega čiji volonterski doprinos i angažman u radu humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ je nemjerljiv. Profesorica Gordana Jelić je bila inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i djelovanja humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“.


Detalji o prijavi i nominacijski obrazac za ovogodišnju Nagradu dostupni su ovdje.

 

Lokalni volonterski centar ‘’Pomozimo zajedno’’ Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać"