Pobjednici natječaja Volonter godine – Nagrada „Gordana Jelić“ 2020.
8. prosinca 2020.
Što je to korporativno volontiranje?
10. ožujka 2021.

Volontiranje usmjereno na potresom pogođena područja

Nemili događaji koji su pogodili Petrinju, Sisak i okolicu nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Potresom razorena mjesta, obitelji koje su ostale bez svojih domova, stari i nemoćni sada i zasigurno još dugo vremena u budućnosti, trebat će pomoć svih nas.

Od prvog trenutka ovog traumatičnog događaja veliki broj građana diljem zemlje, ali i iz inozemstva, pokazao je veliko suosjećanje i empatiju te spremnost za pružanjem pomoći i podrške što je hvalevrijedno. Brojne organizirane akcije, samoinicijativni odlasci i sve druge vrste pomoći i podrške sigurno su uvelike doprinijeli da se ova teška situacija barem malo ublaži. Međutim, krizne situacije iziskuju pravovremeni, smisleni, ciljani oblik pomoći koji će biti dugoročno učinkovit i aktivan.

Stanovnici razorenih područja trebat će pomoć i u mjesecima koji slijede stoga je važno da, ukoliko bilo tko ima volju i želju za volontiranjem na ovom području, bude dio nekog od organiziranih timova kako bi pomoć koja se pruža bila pružena kvalitetno. Osim toga, postoje i razni načini volontiranja i pružanja pomoći te je od velike važnosti da svatko svjesno procijeni kako na najbolji način može pridonijeti imajući na umu važnost odgovornosti i sigurnosti kako drugih tako i sebe.U nastavku prenosimo informacije o mogućnostima uključivanja u volonterske aktivnosti, pružanjima financijskih ili materijalnih donacija:

U nastavku prenosimo informacije o mogućnostima uključivanja u volonterske aktivnosti, pružanjima financijskih ili materijalnih donacija:

  • “Srcem za stradale od potresa” , humanitarna akcija u organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg, prikuplja donacije za najugroženije obitelji koje su nastradale. Cilj akcije je nabava stambenih kontejnera za smještaj osoba koje su ostale bez krova nad glavom. Nakon obnove porušenih domova na području Sisačko-moslavačke županije, kontejneri će biti donirani za smještaj osoba koje dolaze na liječenju u Zagreb, Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“. U akciji možete sudjelovati uplatom na račun humanitarne akcije, koji je multivalutni što omogćuje uplate iz inozemstva: Privredna banka Zagreb, IBAN: HR0723400091511111305, SWIFT CODE: PBZGHR2X , svrha i opis plaćanja HUMH. Više o humanitarnoj akciji pogledajte ovdje
  • Na ovoj poveznici možete pronaći najbliži volonterski centar koji će posjeduje informacije gdje, kome i kakva pomoć je potrebna.
  • Na novo izrađenoj aplikaciji Pomozimo žrtvama potresa možete upisati što nudite kao pomoć (smještaj, auto, odjeću, grijalice i slično).
  • Oaza Joyful Kitchen dijeli tople i zdrave obroke građanima pogođenima potresom, a možete ih podržati kroz Food for life kampanju.

Comments are closed.