Hvala vam što ste tu 💛
9. lipnja 2022.
Od poticaja do nezaboravnog iskustva volontiranja
17. lipnja 2022.

Uručeno volontersko priznanje “Gordana Jelić” najboljoj volonterki u RH za 2021. – Željki Vučko

U sklopu obilježavanja 10. godišnjice rada i djelovanja, humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ je danas u Zagrebu uručila volontersku nagradu „Gordana Jelić“ najboljoj volonterki u Republici Hrvatskoj za prošlu, 2021., godinu – Željki Vučko, osnivačici i predsjednici Kluba roditelja nedonoščadi “PALČIĆI”.

Nagradu su dobitnici ovog volonterskog priznanja uručili državna tajnica Margareta Mađerić i predsjednik Udruge Ivan Soldo.

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo da mogu primiti ovu nagradu, iako mislim da svatko onaj koji odvoji i dio svoga vremena i pokloni svoje srce nekome koje je potrebno da zaslužuje ovakvu jednu nagradu. Najveća nagrada nama volonterima je ta ispunjenost srca i taj osjećaj ako si obrisao jednu napravio si puno, ako si ispunio jedno srce, napravio si puno, ako si navukao samo jedan osmijeh na tužno lice, napravio si puno, i to je zapravo ono zbog čega radim sve što radim. Ova nagrada „Gordana Jelić“ nagrada je svim Palčićima, nagrada mojoj obitelji i svima onima koji su uz mene sve ovo vrijeme.“, izjavila je Željka Vučko,

Željka Vučko

Više od 30 godina ona je sinonim za borbu za život prijevremeno rođene djece. Svoj cijeli život je podredila borbi za nedonoščad te za pomoć i potporu njihovim majkama i obiteljima diljem Republike Hrvatske. Zahvaljujući njenim svakodnevnim naporima i akcijama s ciljem osvještavanja javnosti o ovoj problematici, maleni borci imaju najbolji mogući start u život. Ova laboratorijska tehničarka iz Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb i majka četvero djece, od kojih je troje rođeno prije termina, je više od 12 godina predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “PALČIĆI” na čiju nesebičnu pomoć majke i obitelji mogu računati u svako doba dana i noći. Iza nje su brojne uspješne humanitarne akcije zahvaljujući kojima su sva rodilišta diljem Hrvatske, uključujući i najmanja, dobila adekvatnu i neophodnu opremu za skrb i liječenje nedonoščadi.

Za izgled statue nagrade ”Gordana Jelić” zaslužna je akademska grafičarka i profesorica likovne kulture Iva Zeljko Pešorda.

Humanitarna udruga ”fra Mladen Hrkać” osnivač je Lokalnog volonterskog centra ”Pomozimo zajedno”, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

#pomozimozajedno 💛

Objavljeno: 15.6.2022.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *