Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)
5. prosinca 2023.
Savjetovanje o stresu i suočavanju s istim za članove Seniora Studentskog grada
19. veljače 2024.

U iščekivanju Božića – radost na kulinarskoj i kreativnoj radionici

U Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ održana je tradicionalna božićna kulinarska radionica na kojoj volonteri, uključujući i volontere s manje mogućnosti, peku kolače za korisnike smještene u stanovima Udruge.

Na taj način volonteri onima, koji Božić dočekuju daleko od doma i u brigama, kao i članovima njihove obitelji, koji dolaze zajedno s njima u pratnji u Zagreb, donose blagdansku radost i određeno olakšanje tijekom liječenja. Prostorijama udruge, širili su se fini mirisi cimeta i peciva, a vrijedni volonteri su se lijepo družili i zabavili.

U isto vrijeme, u velikoj dvorani, održana je i kreativna radionica na kojoj su zajedno sudjelovali djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji. Na radionici se slušala i pjevala božićna glazba, crtale čestitke, loptalo balonima, isprobavali kolači, a razveselio nas je i sveti Nikola.

Aktivnost kreativne radionice provodi se u okviru programa „ZORO – Zajedno Odabiremo Ravnopravnost i Osnažujemo djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom“, koji Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ provodi uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Program razvija izvaninstitucionalne socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te se na njemu pruža podrška djeci, odraslima s invaliditetom i njihovim roditeljima, kako bi se prevenirala institucionalizacija pripadnika ove ranjive skupine i poboljšala njihova socijalna uključenost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *