Savjetovanje o stresu i suočavanju s istim za članove Seniora Studentskog grada
19. veljače 2024.
Održana edukacija na temu “Kako ublažiti poremećaje spavanja”
16. travnja 2024.

Sudjelovanje na stručnom skupu volonterskih centara Republike Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva u Sisku je od 18. do 20. 3. 2024. održan stručni skup volonterskih centara Republike Hrvatske, pod nazivom „Novi horizonti volontiranja: inovacije, trendovi, zagovaranje“.

Na skupu su sudionici, voditelji i predstavnici volonterskih centara, među kojima su bili i djelatnici Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“, kroz radionice, rasprave i prezentacije dobili vrlo korisne informacije o rezultatima različitih nedavnih volonterskih inicijativa, programa i istraživanja, kao i uvid u trendove, korisne alate, obrazovne programe na području upravljanja volonterstvom i priručnike na temu volontiranja.

Pored tema kriznog volontiranja i volontiranja članova ranjivih skupina, središnje mjesto na skupu imala je tema izrada lokalnih strategija volontiranja. U godini u kojoj se očekuje nacionalna strategija volonterstva, koja će značajno doprinijeti izradi infrastrukture volonterstva u Hrvatskoj, bilo je zanimljivo čuti inicijative za izradu lokalnih planova, koji su temelj za povezivanje različitih dionika u zajednici, povećanje broja i kvalitete volonterskih programa i izgradnje kulture volontiranja i građanskog aktivizma.

Kreiranju kulture suradničke zajednice doprinosi i Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ kroz provedbu projekata Europskih snaga solidarnosti, koji su sufinancirani od strane Europske Unije, te aktivnosti Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *