Hrvatska volontira
20. rujna 2021.
Edukacija za organizatore volontiranja LVC “Pomozimo zajedno”
29. rujna 2021.

Poziv na edukaciju za organizatore volontiranja

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ (HUMH) u srijedu 29. 9. 2021. s početkom u 10.00 u prostorijama HUMH-a na Kvaternikovom trgu 9 organizira edukaciju za organizatore volontiranja.

U okviru Poziva za prijavu dvogodišnjeg programa volonterskih centara za 2021.-2022. te provedbe projekta Lokalnog volonterskog centra ‘Pomozimo zajedno’, sufinanciranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, HUMH provodi projekt Lokalnog volonterskog centra ‘Pomozimo zajedno’, prikupljajući dionike iz lokalne zajednice sa svrhom ispunjavanja potreba pripadnika ranjivih skupina, posebno u kriznim situacijama, kroz povezivanje i jačanje organizatora volontiranja i volontera.

Do sada su na web stranici Lokalnog volonterskog centra ‘Pomozimo zajedno’ objavljene potrebe 14 organizatora volontiranja za volonterima i prvi su se volonteri već počeli prijavljivati. Sada, oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo uspješne provedbe i upravljanja volonterskim aktivnostima u HUMH-u, organizatorima volontiranja nudimo edukaciju, informacije i savjete kako bi oni što kvalitetnije organizirali svoje volonterske aktivnosti te ih učinkovito proveli s volonterima u svrhu odgovaranja na potrebe zajednice i društva, poboljšanja kvalitete života osoba iz ranjivih skupina, aktivnog uključivanja osoba zainteresiranih za volontiranje i u konačnici promicanja društvene solidarnosti i razvoja lokalne zajednice.

U svojim zakonskim propisima Republika Hrvatska prepoznaje volontiranje kao aktivnost od interesa za razvoj humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva, a organizatore volontiranja i njihovo osnaživanje jedan je od ključnih momenata u razvoju volonterske infrastrukture, koja će obuhvaćati one koji su zainteresirani organizirati volonterske aktivnosti, one koji su zainteresirani volontirati, osigurati dovoljno kompetencija svih dionika te promicati volontiranje i doprinositi razvoju kulture volontiranja. To je posebno važno u periodu pandemije, razdoblju nakon razornih potresa koji su pogodili državu, kao i u budućnosti za suočavanje s okolišnim i gospodarskim rizicima, kako bi umreženi i osnaženi organizatori volontiranja i volonteri mogli uspješno doprinijeti otpornosti zajednice, koja lakše prevenira rizike, odnosno bolje im se prilagođava.

Pozivamo sve sadašnje i potencijalne organizatore volontiranja na edukaciju za organizatore volontiranja koja će obuhvatiti teme: način izrade izvješća o provedenom volontiranju, način evidentiranja volontera, način suradnje s Lokalnim volonterskim centrom ‘Pomozimo zajedno’, dodanu vrijednost koja nastaje uključivanjem volonterstva u rad organizacije, priznanje i vrednovanje volonterskih aktivnosti, etičke aspekte volontiranja, sprječavanje zloupotrebe volonterskog rada i povećanje sigurnosti prilikom volontiranja.

Molimo svoj dolazak potvrdite na info@humh.hr.

Dobro došli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *