Udruga Libera
13. studenoga 2020.
Hrvatski svjetski kongres – Oglas za volontiranje
13. studenoga 2020.

Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna

Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna pruža podršku bolesnicima suočenima sa neizlječivom bolešću kao i članovima njihovih obitelji. Usluge pružamo na području Grada Zagreba, potpuno su besplatne i dostupne svima kako bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja.

 

Udruga ima volonterski tim kojemu se možeš pridružiti, savjetovalište u čijem radu možeš pomoći, posudionicu pomagala koje korisniku možeš dostaviti, akciju začin ljubavi koju možeš podržati.

 

Mobilni tim volontera zajedno sa socijalnom radnicom brine o umirućima i njihovim obiteljima posjećujući ih u njihovim domovima. Pružaju im psihosocijalnu i duhovnu podršku te tako doprinose olakšanju njihove boli i patnje, smanjenju izolacije i poboljšanju socijalnih odnosa.

 

Usluge obuhvaćaju:

  • provođenje vremena s bolesnom osobom te pomoć obitelji u smislu odlaska u trgovinu, pomoći u administrativnim poslovima, odlaska po uputnice, u ljekarnu i  sl.
  • savjetovanje i posredovanje pri zdravstvenim i socijalnim službama
  • psihosocijalna podrška
  • duhovna podrška
  • podrška pri žalovanju
  • posudba pomagala

 

Očekivana angažiranost od volontera je:

  • da posjećuje korisnika jednom tjedno, u pravilu do dva sata, a u dogovoru s koordinatoricom volontera i korisnikom
  • da sudjeluje na supervizijskim sastancima za volontere 2. i 4. srijedu u mjesecu u vremenu od 17-19 sati
  • da pohađa edukaciju o palijativnoj skrbi koju udruga organizira.

 

Začin ljubavi akcija je u sklopu koje skrećemo pažnju javnosti na osobe koje trebaju palijativnu skrb kao i na doprinos koji volonteri mogu dati u palijativnoj skrbi. Akciju provodimo uz krilaticu: „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“.

Volonteri u sklopu akcije dostavljaju donirano začinsko bilje korisnicima, pomažu u distribuciji začinskog bilja na prigodno postavljenim info pultevima za promociju i prikupljanje donacija te tako pomažu daljnjem radu udruge kao i promociji palijativne skrbi i volontiranja.

 

Ako želite svoju ljudskost, toplinu, znanje i vještine podijeliti s nama i onima koji trebaju palijativnu skrb

PRIDRUŽITE NAM SE!

Volontirajte!