EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI – Timsko volontiranje u Zagrebu – cjeloživotno iskustvo
20. travnja 2022.
EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI – Intergeneracijsko volontiranje
29. travnja 2022.

ODGOJ ZA VOLONTIRANJE: Učenje volontiranja

O važnosti volontiranja učenici Osnovne škole Ante Kovačića iz partnerske općine Marije Gorice, mogli su saznati u okviru projekta Lokalni volonterski centar „Pomozimo zajedno“ Vol 2 Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“. Projekt se provodi uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Krajem prošle godine oko 100 učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda prvo su kroz interaktivne radionice učili o tome što je volontiranje, koji su oblici volontiranja, koje su koristi volontiranja za volontera, ljude u potrebi i zajednicu.

Tijekom travnja i svibnja ove godine isti učenici sudjeluju, kroz kreativne radionice, i u odgoju za volontiranje. Za učenike je ovo prilika da se dobro zabave, nauče nešto novo, pomažu jedni drugima u izradi jednostavnih predmeta od papira i u ranoj dobi shvate koliko volontersko srce doprinosi dobrobiti drugih, vlastitom razvoju i razvoju zajednice.

Očekivani ishodi ovog oblika provođenja odgoja za volontiranje su veća senzibilizacija učenika za potrebe drugih, te adekvatno odgovaranje na njih, a time razvoj građanskih kompetencija kod učenika, osvještavanje važnosti pomaganja drugima, osvještavanje vrijednosti solidarnih aktivnosti za povećanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i razvoj zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *