Nacionalni program za razvoj volonterstva
30. travnja 2024.
Razgovor o glazbi koju slušamo
3. svibnja 2024.

Odgoj za volontiranje u Mariji Gorici

Partner Općina Marija Gorica i Osnovna škola Ante Kovačića u Mariji Gorici omogućili su Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ provedbu odgoja za volontiranje 24. i 29. 4. 2024.

Odgoj za volontiranje je aktivnost koja se provodi s mlađima od 15 godina, a cilj joj je povećati osjećaj učenika za potrebe drugih, osvijestiti važnost pomaganja drugima te razvijati kod učenika građanske kompetencije, potičući ih na solidarno pomaganje drugima.

Učenici ove divne škole, koja uskoro slavi 170 godina postojanja, izrađivali su origami, dobro se zabavili, prošili svoja znanja o kreativnim tehnikama i jedni drugima pomagali pri izradi origamija. Na kraju su za osobe, koje borave u Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“, kada radi liječenja, zajedno sa svojim članovima obitelji napuštaju svoja mjesta i dolaze u Zagreb, pisali poruke ohrabrenja.  

Provedbom ove kreativne aktivnosti i aktivnog i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, provoditelj je prenosio vrijednosti zajedništva, aktivnog građanstva, uvažavanja drugih i društvene jednakosti.

Hvala jakim volonterskim snagama iz Lokalnog volonterskog centra Pomozimo zajedno i Europskih snaga solidarnosti koji su podržali provedbu aktivnosti.

Odgoj za volontiranje proveden je u okviru programa Lokalni volonterski centar „Pomozimo zajedno“, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Provoditelju programa, Humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ na ovom programu partneri su: Zagrebačka županija, Općina Marija Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad Služba Grada Zagreba i Osnovna škola Jordanovac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *