Kako napisati potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem
14. listopada 2021.
Proglašeni dobitnici nagrade „Gordana Jelić“ 2021. za RH i BiH
5. prosinca 2021.

Objavljen Javni poziv za nominacije za Nagradu „Gordana Jelić“ za najbolje volontere u 2021. godini

Pandemija COVID-19 je nastavila mijenjati našu svakodnevicu i u 2021. godini. Nove okolnosti su, nažalost, nastavile oduzimati neke od naših sloboda, ali su istovremeno otvorile nove prilike za nesebično i dobrovoljno djelovanje u zajednici. Poštivanje svih donesenih mjera i dalje ograničava izravan kontakt sa tisućama osoba u potrebi u zajednicama u kojima živimo. No, i u ovakvim situacijama, misleći na očuvanje zdravlja svih – kako korisnika pomoći tako i volontera, svakodnevno svjedočimo brojnim inovativnim načinima prilagodbe i provedbe brojnih hvalevrijednih volonterskih akcija i aktivnosti. To je najbolji dokaz da ni ograničenja poput tjelesne distance ne mogu uskratiti volju i želju za činjenjem dobrih djela. Suživot s pandemijom i posljedicama elementarne nepogode pun je nepoznanica i neizvjesnosti. No, jedno je sigurno – građani svojim djelima pokazuju da puno više promišljaju o potrebama bližnjih, kao i o kvalitetnom provođenju vremena, jer najveća snaga u ovim teškim i izazovnim vremenima su solidarnost i zajedništvo.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ poziva sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske da podnesu prijave s prijedlozima kandidata ili kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, za dodjelu Nagrade „Gordana Jelić“ za volontera 2021. godine.
Nagrada se dodjeljuje fizičkim osobama za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2021. godini čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva.

Nagrada će se dodijeliti u 2 kategorije:

 1. Nagrada za volontera/volonterku 2021. godine u Bosni i Hercegovini
  Za kandidata/kandidatkinju u ovoj kategoriji može biti predložena osoba:
  a) koja je volontirala na području Bosne i Hercegovine;
  b) koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja Bosne i Hercegovine (organizacija, udruga, ustanova, županija, gradova, općina…) sa više od 60 volonterskih sati;
 2. Nagrada za volontera/volonterku 2021. godine u Republici Hrvatskoj
  Za kandidata/kandidatkinju u ovoj kategoriji može biti predložena osoba:
  a) koja je volontirala na području Republike Hrvatske;
  b) koje je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja Republike Hrvatske (organizacija, udruga, ustanova, županija, gradova, općina…) sa više od 60 volonterskih sati;

Imena dobitnika Nagrade „Gordana Jelić“ za najboljeg volontera/volonterku 2021. godine bit će objavljena 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

Zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu predložiti kandidate za nagradu tako što će ispuniti Obrazac za nominacije te isti dostaviti na jedan od tri predložena načina: e-mailom na info@humh.ba ili info@humh.hr, poštom ili osobno (u zatvorenoj kuverti s naznakom „Volonter 2021. godine – Nagrada „Gordana Jelić“ ) na jednu od adresa:
Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ Zagreb, Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb Hrvatska

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ – Predstavništvo Široki Brijeg Fra Didaka Buntića 72 88220 Široki Brijeg Bosna i Hercegovina


Prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 29.11.2021. godine do 16:00 sati za prijave koji se dostavljaju osobno u uredske prostorije Udruge, a do 23:59 sati za prijave koje se dostavljaju e-mailom ili poštom.


Pozivamo Vas da prijavite svoje kandidate ili kandidatkinje za volontera/volonterku 2021. godine!

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnivač je Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *