Proglašeni dobitnici nagrade „Gordana Jelić“ 2021. za RH i BiH
5. prosinca 2021.
Popis organizatora volontiranja koji su prošli edukacije LVC-a “Pomozimo zajedno”
19. siječnja 2022.

Korporativno volontiranje – IQVIA Hrvatska

U ponedjeljak 6. prosinca 2021. zaposlenice tvrtke IQVIA u sklopu IQVIA day-a, dana u godini kada se djelatnici tvrtke bave humanitarnim radom, sudjelovale su na kreativnoj božićnoj radionici i upoznale se s radom naše Udruge.

Na samom početku radionice koordinatorica volontera Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“ predstavila je rad Udruge i aktualne volonterske aktivnosti stavljajući naglasak na važnost volontiranja koje doprinosi kako razvoju vještina samog volontera tako i zajednici.

Tijekom ove volonterske aktivnosti volonterke su izrađivale božićne ukrase koristeći se različitim tehnikama. Za mnoge je to bilo vrijeme opuštanja, ali i usvajanja novih znanja i vještina. Izrada ukrasa iziskivala je kreativnost, timski rad, preciznost, ali i opuštenost čemu je pridonijela i blagdanska atmosfera uz slušanje božićnih pjesama.

Kada je riječ o korporativnom volontiranju valja naglasiti dobrobiti koje od ovakvih aktivnosti ima i sama korporacija, tvrtka ili firma.

Ovakvim aktivnostima, koje u pravilu uključuju veći broj djelatnika tvrtke, učinkovito se jednokratnim ili kontinuiranim akcijama doprinosi većoj kvaliteti života, izgradnji zdravih stilova života, neformalnom učenju i stjecanju kompetencija te većoj uključenosti u zajednicu pripadnika ranjivih skupina, kao što su djeca, stariji, osobe s invaliditetom …

Volontiranjem se tvrtke promoviraju kao društveno odgovorne, a djelatnicima korporacije volontiranje pružaju se motivirajuća iskustva, povećava njihov angažman na poslu, potiče timski rad i inovativnost zaposlenika te omogućava zaposlenima strukturirano uključivanje u etički i održivi razvoj zajednice i stvaranje kohezivnog društva.

Na kraju, ponosni smo i zahvalni što je tvrtka IQVIA izabrala baš našu Udrugu za svoju volontersku aktivnost te se nadamo i daljnjoj suradnji. 

Ne zaboravimo da su volonteri svjetlost u životima naših korisnika, pokretačka snaga i ambasadori Udruge koji svjedoče ljepotu i važnost našeg slogana #pomozimozajedno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *