Državna nagrada za volontiranje 2020. – Prijave u tijeku
2. studenoga 2020.
Volonterska nagrada „Gordana Jelić“
30. studenoga 2020.

Koroporativno volontiranje – Expedia Groupe

Korporativno volontiranje je jedan od novijih oblika volontiranja, a ujedno i društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj. Ovaj oblik volontiranja odnosi se na skupno volontiranje zaposlenika jedne tvrtke te osim što pridonosi zajednici, nudi niz prednosti kako za zaposlenike tako i za samu tvrtku.

Provođenje volonterskih programa može biti jedan od učinkovitih načina da se kod zaposlenika potakne razvoj vještina korisnih i za njihov posao. Mnogi stručnjaci se slažu da je volontiranje korisno za razvijanje vještina koje su danas od velike važnosti, primjerice, učinkovito upravljanje resursima, komunikacijske vještine, usmjerenost na rješavanja problema i proaktivnost.

Postoji niz znanstvenih istraživanja koja potvrđuju ovu činjenicu. Naime, pokazalo se kako tvrtke koje potiču svoje zaposlenike na sudjelovanje u volonterskim programima uživaju veće zadovoljstvo zaposlenika i, kao rezultat toga, veću produktivnost i profitabilnost. Mnogi stručnjaci se slažu da je volontiranje korisno za razvijanje vještina koje su danas od velike važnosti, primjerice, učinkovito upravljanje resursima, komunikacijske vještine, usmjerenost na rješavanja problema i proaktivnost.

”Day of Caring”, dan je kada djelatnici tvrtke Expedia Group, online putničke agencije, svoj radni dan umjesto na radnom mjestu provedu volontirajući i čineći dobra djela za zajednicu.

Ograničavajuća situacija u kojoj živimo, prouzrokovana koronavirusom, nije ugasila žari volju za pružanjem pomoći koju je nesebično pokazala ova tvrtka čiji su zaposlenici pokazali spremnost za pružanjem pomoći onima kojima je to potrebno. Naprotiv, čini se da ih je dodatno motivirala na angažiranost u zajednici.

Za vrijeme posjeta našoj Udruzi upoznali se s našim radom, projektima i aktivnostima. U emotivnom ozračju prožetom tugom i radosti poslušali smo pjesmu ”Pomozimo zajedno” koja je izmamila osmjehe na lica svih prisutnih. Kako zbog epidemiološke situacije volonteri nisu mogli provesti vrijeme izravno s korisnicima, razveselili su ih slatkim delicijama koje su osobno pripremili i donijeli u prostorije Udruge. Osim toga, pomogli su djelatnicima u uređenju novih prostorija Udruge na Kvaternikovom trgu te su posjetili smještajni kapacitet u blizini bolnice Rebro.

Ponosni smo jer su svi volonteri postali i članovi naše Udruge, a neki od njih su potpisali i trajni nalog za pomoć radu Udruge i na tome im veliko HVALA! Nadamo se da ćemo ih uskoro, u povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, ponovno vidjeti u Udruzi dajući podršku našim korisnicima kroz igru sa najmlađima, šetnju u parku ili posjetom u bolnici.

Da je ova aktivnost od velike vrijednosti, svjedoče tome i poruke koje smo primili od volontera kojima je upravo ovakvo iskustvo volontiranja dan koji se pamti. Ovim putem želimo još jednom od srca zahvaliti tvrtki Expedia koja je pokazala da je i u vrijeme pandemije moguće činiti dobra djela i pokazati bliskost onima koji vode svoje životne borbe.

Volonteri su svjetlost u životima naših korisnika, pokretačka snaga i ambasadori Udruge koji svjedoče ljepotu i važnost našeg slogana #pomozimozajedno #lokalnivolonterskicentar #volontiranje #HUMH #VolontiranjeZagreb #Hrvatska #ExpediaGroup #LifeAtExpediaGroup #2020MonthofCaring

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *