parallax background

EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI (ESS)

U travnju 2020. godine, Agencija za mobilnost i programe EU, donijela je pozitivnu odluku o dodjeli Oznake kvalitete za volontiranje za program Europskih snaga solidarnosti Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać. Europske snage solidarnosti pružit će priliku mladima da steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju svoje vještine i daju doprinos društvu. Ako ste mlada osoba koja traži iskustvo volontiranja ili stručnog rada, ili ste organizacija koja želi privući mlade da se uključe u vaše aktivnosti za jačanje solidarnosti, onda su Europske snage solidarnosti pravi program za vas. Brojni mladi Europljani spremni su volontirati ili raditi za opće dobro u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat te pokazuje solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju. Pronalazak odgovarajuće prilike za volontiranje može biti teško. Zbog toga su osnovane Europske snage solidarnosti. Cilj je Europskih snaga solidarnosti omogućiti većem broju mladih da sudjeluje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje ili stručni rad, kako bi se doprinijelo rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije, a u cilju jačanja solidarnosti.

NAČELA EUROPSKIH SNAGA SOLIDARNOSTI

Načela na kojima se temelje sve aktivnosti i mogućnosti ovog programa možete pronaći na Portalu Europskih snaga solidarnosti.

ŠTO OBUHVAĆA OVAJ PROGRAM?

Mladi će se moći uključiti u volonterske projekte i aktivnosti raznolike prirode. Sudjelovanje ne donosi korist samo mladima, već pridonosi i naporima tijela nacionalne i lokalne vlasti, nevladinih organizacija te poduzeća pri suočavanju s raznim izazovima i krizama. Kroz aktivnosti organizacija koje sudjeluju u programu, Europske snage solidarnosti će pridonijeti dobrobiti građana i društva u cjelini.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Mladi od 18 do 30 godina iz zemalja članica Europske unije. Uvjet za sudjelovanje je registracija na Portalu Europskih snaga solidarnosti. Registracija je besplatna, a služi tome da organizacije mogu na jednostavan i pregledan način oglasiti svoje projekte te kontaktirati i pretraživati odgovarajuće kandidate za sudjelovanje u projektima.

 

Više o Programu pročitajte u Vodiču kroz program Europske snage solidarnosti.

Izvor: europskesnagesolidarnosti.hr

Lokalni volonterski centar „Pomozimo zajedno“ Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“