DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT JOSIPE GALIĆ KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2019. GODINI
7. studenoga 2022.
DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT FRANJE OSTOJIĆA KAO NAJBOLJEG VOLONTERA U BiH U 2020. GODINI
15. studenoga 2022.

DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT LJERKE BRALO KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U BiH U 2019. GODINI

Ljerka Bralo je za najbolju volonterku u Bosni i Hercegovinu u 2019. godini izabrana kao dugogodišnja članica i volonterka Udruge građana Svjetlo iz Viteza. Ona je jedna je od onih osoba čiji životni put, obilježen teškim i bliskim gubicima, svakoga ostavi bez riječi. Ali u svemu tome ona izaziva iznimno poštovanje i divljenje, jer svaki svoj dan počinje i završava sa mišlju kako mogu pomoći i olakšati svom bližnjemu ukazujući mu da je život itekako vrijedan borbe. Što za Ljerku predstavlja volontiranje i zašto je važno stalno osluškivati potrebe drugih oko sebe, pročitajte u njenom osvrtu u nastavku.

„Volontiraj i uživaj dragi čovječe! Zašto? Jer, srce ti je građeno i ispunjeno ljubavlju koju trebaš i možeš darivati drugima. Volonterka sam posljednjih 10 godina i članica Udruženja građana “Svjetlo” u Vitezu. Zahvaljujući humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“ 2019. godine sam izabrana za volonterku godine. Bilo je to jedno veliko priznanje za mene osobno, a naravno i za udrugu u kojoj djelujem. A istovremeno i još veći poticaj i obaveza za daljnja i nova djelovanja. U mom humanitarnom volonterskom radu, susretala sam se sa mnogim izazovima. Ali istovremeno i sa lijepim i radosnim trenutcima – kada vidiš da si nekome donijela malo radosti, izmamila osmijeh na licu pa čak i suzu radosnicu. Danas kada je ovaj svijet u nekoj stalnoj žurbi i strci i kada na prvu izgleda da „sve imamo“, kada je velikoj većini bitno ono izvanjsko i ono što oko vidi, sve manje zapažamo ljude u potrebi, a nažalost ima ih. Svakim danom sve više. I zato mislim da volontera nikad dosta. Nikad dosta ljubavi i razumijevanja za drugoga – za brata i čovjeka u potrebi. Naravno da bih željela da se što više mladih ljudi uključi u to i čvrsto vjerujem da će ih biti. Meni osobno bavljenje humanitarnim radom je donijelo jedan novi vid pogleda na život u mojoj sredini i u mojoj okolini. Radom u našoj udruzi „Svjetlo“, na bilo kojem projektu koji smo realizirale kroz ove godine, ja sam samo sve više „rasla“ i svakodnevno nastojala otvoriti novi prozorčić srca kroz koji će proći uvijek nova zraka sunca za ČOVJEKA u potrebi.“

Prve prijave već pomalo pristižu i nema sumnje da članove Odbora za dodjelu nagrade i ove godine čeka težak posao. Prijavite osobe za koje vi smatrate da zaslužuju nositi ovu titulu jer vjerujemo da će im to biti još veća motivacija za daljnje predano i nesebično djelovanje na korist najpotrebitijih članova našeg društva.

Rok za podnošenje prijava kandidata je ponedjeljak, 28. studenoga, a sve što trebate znati o proceduri prijave kandidata možete pronaći na službenoj stranici udruge – http://humh.hr/natjecaji.asp te stranici Lokalnog volonterskog centra udruge „Pomozimo zajedno“ https://pomozimozajedno.hr/volontiranje/volonterska-nagrada-gordana-jelic/ .

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnivač je Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

#pomozimozajedno ? #volonteri  #nagradagordanajelic

Comments are closed.