DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT LJERKE BRALO KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U BiH U 2019. GODINI
11. studenoga 2022.
DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT BISERKE SELIMOVIĆ KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2020. GODINI
18. studenoga 2022.

DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT FRANJE OSTOJIĆA KAO NAJBOLJEG VOLONTERA U BiH U 2020. GODINI

Franjo Ostojić je ovo vrijedno volontersko priznanje dobio kao idejni začetnik i jedan od osnivača udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „SUSRET“ iz Čitluka. Ponukan osobnom situacijom, potrebama svog djeteta, krenuo je volontirati s ciljem da se njoj poprave uvjeti i kvaliteta života. I kroz više od 10 godina potpune posvećenosti, uspio je napraviti značajne pomake i velike iskorake kad je u pitanju način života i mogućnosti za osobe s invaliditetom u sredini u kojoj živi. U nastavku pročitajte kako se razvijao Franjin volonterski put i kako je doživio priznanje da je najbolji volonter u Bosni i Hercegovini u 2020. godini. 

„U mojoj obitelji smo tako odmalena odgajani tako da kad ne bi imali doma posla mama bi nas uvijek slala da idemo nekom od starijih ili nemoćni da mu nešto pomognemo. Mi to ne bi zvali volontiranje već sam to smatrali normalno. Tako da ja smatram da bi se pomaganje drugima trebalo osvješćivati u što ranijoj dobi djece. I da su roditelji ti koji trebaju redovito sugerirati svojoj djeci da posjete neku stariju baku i djeda, da mu odu u trgovinu ili slično. Da se djeca od malenih nogu susreću i uče kako se ponašati sa različitima i nemoćnima.

Vezano za moj volonterski put – meni je Bog dao moju Luciju koja je dijete s invaliditetom. Imali smo sreću da mi se to desilo u mlađim godinama tako da sam imao snage i energije da to lakše prihvatim. Samim prihvaćanjem te i takvih situacija sve ide lakše. Angažirao sam se i osmišljavao kako da svom djetetu olakšam život, vodeći se iskustvima drugih ljudi sredina. Pa me je to sve više vuklo i stvari su se i u mojoj sredini počele dosta popravljati.

Moj rad i zalaganje prepoznali su u udruzi Susret i onda su me predložili za vašu nagradu. Nagradu koja mi je došla kao dar Božji i u trenutku kad sam već bio umoran od svega. Pitao se kako dalje i imam li snage za borbe koje slijede. Doživio sam ju kao Njegov znak i poticaj da jednostavno moram nastaviti dalje.“

Podsjećamo da je rok za podnošenje prijava kandidata ponedjeljak, 28. studenoga tako da imate još dovoljno vremena za prijaviti osobe koje po vama zaslužuju titulu najboljeg volontera u 2022. godini. 

Informacije o proceduri prijave kandidata možete pronaći na službenoj stranici udruge – http://humh.hr/natjecaji.asp te stranici Lokalnog volonterskog centra udruge „Pomozimo zajedno“ https://pomozimozajedno.hr/volontiranje/volonterska-nagrada-gordana-jelic/ .

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnivač je Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

#pomozimozajedno ? #volonteri  #nagradagordanajelic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *