DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT FRANJE OSTOJIĆA KAO NAJBOLJEG VOLONTERA U BiH U 2020. GODINI
15. studenoga 2022.
[DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT MONIKE PLANINIĆ KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U BiH U 2021. GODINI]
23. studenoga 2022.

[DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT BISERKE SELIMOVIĆ KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2020. GODINI]

Biserka već godinama više puta tjedno sudjeluje u pripremi i podjeli toplih obroka za beskućnike u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike, u Rijeci. Nakon svih godina volontiranja, korisnike gleda kao prijatelje, prati ih na životnom putu, a nerijetko im pomaže savjetima i razgovorom. Njezin dugogodišnji volonterski angažman i volonterski utjecaj je još značajniji i vrjedniji divljenja ako se uzme u obzir da je Biserka (72) i volonterka treće dobi. Što za Biserku predstavlja ova nagrada i koliko je pomaganje drugima pomoglo i njoj, pročitajte u nastavku. 

Primajući nagradu „Gordana Jelić“ za volontera godine za 2020. godinu bila sam počašćena i ugodno iznenađena. Ovo priznanje mi je bilo veliki poticaj da još više usmjerim svoj rad na dobrobit potrebitih i ugroženih ljudi, korisnika Udruge Depaul Hrvatska, gdje volontiram dugi niz godina.

Kroz sve ove godine volontiranja i pomaganja spoznala sam da sam od naših korisnika puno toga primila jer se kroz volontiranje uvijek više prima nego daje. Volontiranje otvara nove vidike, proširuje srce za bližnjega, uči nas nesebičnosti, prepoznavanju čovjeka i njegove potrebe te nas same čini boljim ljudima. Smisao i ispunjenje našeg života je život koji živimo darujući se drugima. Vjerujem da će svatko tko odluči volontirati i darovati svoje vrijeme i talente koje ima drugima osjetiti istinsku radost, blagoslov i ispunjenje srca. Ljubav drugih možeš primiti samo ako ju daruješ i stoga pozivam i druge da krenu putem volontiranja te pronađu svoje mjesto kao što sam ga ja pronašla u udruzi Depaul Hrvatska. Otvorite svoje srce i uključite se u volontiranje jer ono što ćete dobiti puno je više od onoga što ćete dati. Kada čovjeku u potrebi pružite ruku, saslušate ga ili pošaljete osmijeh, a on vam idući susret prilazi s pjesmom na usnama – zar postoji išta ljepše od toga?“

Ovim putem želimo podsjetiti da je ostalo još dovoljno vremena, točnije 11 dana, da prijavite svoje kandidate za najboljeg volontera/volonterku u Republici Hrvatskoj i najboljeg volontera/volonterku u Bosni i Hercegovini. 

Što je sve potrebno da prijavite svoje kandidate, pronađite na službenoj stranici udruge – http://humh.hr/natjecaji.aspte stranici Lokalnog volonterskog centra udruge „Pomozimo zajedno“ https://pomozimozajedno.hr/volontiranje/volonterska-nagrada-gordana-jelic/ . 

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnivač je Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

#pomozimozajedno 💛#volonteri #nagradagordanajelic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *